Podpora zdraví u sportujících dětí

Podpora zdraví u sportujících dětí

V tomto článku se pokusím vysvětlit, proč by rodiče dětí, které intenzivně sportují, měli dbát nejen na pestrou a pravidelnou stravu dětí, ale i na její doplnění kvalitními doplňky. Z osobní zkušenosti s dcerou, která se téměř deset let věnovala krasobruslení a všemu, co k němu patří – baletu, gymnastice, tanci, částečně i atletice a plavání jako kompenzačnímu pohybu – vím, že pestrá strava sama o sobě v těchto případech prostě nestačí.

Děti se hodně intenzivně hýbou a tím pádem dochází k namáhání celého pohybového aparátu. Tělo se potí, dochází ke spotřebovávání a vyplavování minerálů, které jsou za normálních okolností uložené v kloubech, svalech nebo ve šlachách, aby fungovaly, jak mají. Proto je třeba v případech pravidelného, dlouhodobého intenzivního pohybu doplňovat minerály a vitamíny v té nejvyšší kvalitě. Tou jsou koloidní roztoky minerálů a stopových prvků  –  jako je Fytomineral  - které nadávkujete dětem do vody na trénink a vytvoříte tím tak ideální iontový nápoj, který nejen, že dodá ony zmíněné minerály, ale i potřebnou energii na trénink. Zkrátka zajistí organismu v optimálním poměru vše, co potřebuje pro fungování v náročnějším režimu.

V případě doplnění vitamínů nejen u sportovců, je jedničkou Vitaflorin - vyrobený z rostlin a plodů sbíraných v čistém prostředí a to opět v optimálním poměru pro tělo v každé kapsli. Sportujícím dětem je také vhodné dopřát i Skeletin – doplněk v kapslích, který podpoří funkce pohybového aparátu, dodá kolagen i vitaminy A, K, E nebo D, který děti potřebují především v období sychravého podzimu, zimy a v brzkém jaře. Největší předností Skeletinu ale je, že prokazatelně předchází zánětlivým a degenerativním onemocněním pohybového aparátu. A to je pro děti a mladé sportující lidi velmi důležité.

My jsme toto v určité fázi sportovního rozvoje dcery podcenili a také jsme sklidili ovoce v podobě velmi bolestivého zánětu nártní kosti, která bývá při krasobruslení hodně namáhána. Chvíli mi trvalo, než jsem pochopila, že dcera musí se sportem na čas přestat a jí se také nechtělo. Když přestala, roztočilo se kolo kompenzačních cvičení, spousty hodin fyzioterapií u odborníků v hlavním městě a různá další více nebo méně invazivní ošetření. K bruslení se vrátila po půl roce, ale problémy přišly do jednoho měsíce opět.

A tak jsem vsadila už jen na kůry Skeletinu, Vitaflorinu a Fytomineralu. K hojení šlach, vazů a svalů kolem zánětu jsem nasadila i kapky King Kong a Drags Imun. Postupně jsme přidávali pohyb, lehké cvičení, zánět se vyléčil, boule na nohách zmizely a bolest s nimi.

Takže, milí rodičové, nezapomeňte na vhodné doplňky stravy u sportujících dětí :o) Ono se to vyplatí. Produkty a další informace k nim naleznete zde: https://www.vitallis.cz/pro-sportovce/

Vaše Lidka z Vitallis.cz